2.7.09

Γραμμές,κουκίδες και φόρμες


Καρουζέλ σε Λούνα Παρκ μου έφεραν στο μυαλό οι γραμμές μου...

Aπό χτες ασχολούμαι με τα μαθήματα ζωγραφικής μου. Πέντε εργασίες που με παρασύραν και έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Άρχισα να δουλεύω το πρώτο θέμα με τις γραμμές. Έπρεπε απλά να συμπληρώσω περισσότερες για να κλείσω τα κενά. Δούλεψα με νερομπογιές και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα αν είχα τέμπερες. Είναι πιο ζωντανά τα χρώματα τους. Τη Δευτέρα η πρώτη μου δουλειά θα είναι να προμηθευτώ όσα υλικά χρειάζομαι.


Λιβάδια ολάνθιστα με αγριολούλουδα σε μέρες άνοιξης οι κουκίδες...

Αφού τελείωσα με τις γραμμές, προχώρησα στις κουκίδες. Νιώθω σαν μικρό παιδί που κάθεται στο καρεκλάκι του και ζωγραφίζει. Στο Νηπιαγωγείο βρέθηκα ηλικιακά από την ώρα που ξεκίνησα τις εργασίες μου. Και μου αρέσει πολύ να χάνομαι μέσα σε χρώματα και σχήματα. Να ασχολούμαι με όλα αυτά που με κάνουν να ξεχνιέμαι και να νιώθω ήρεμη.


Φυλακισμένα φεγγάρια σε πόλεις... μου θύμισαν οι φόρμες μου...

Μετά τις κουκίδες σειρά είχαν οι φόρμες. Με τρία βασικά χρώματα, το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε γεμίζω το άσπρο χαρτί με σχήματα. Μέσα από όλα αυτά τα ακαθόριστα σχέδια βλέπεις πολλά. Και το καθένα σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Ανάμμεικτα συναισθήματα. Άλλοτε έρχονται πάλι αναμνήσεις στο μυαλό. Σε ταξιδεύουν...

Οι εργασίες μου τελειώσαν και πρέπει να προχωρήσω στην επομένη. Μια χρωματική παλέτα με τα μη βασικά χρώματα. Ώρα για δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου