7.5.10

Ζωγραφική και κατασκευές από οrigamiΜια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση που παντρεύει τη ζωγραφική με τις κατασκευές από χαρτί και πιο συγκεκριμένα την τέχνη του origami, λειτουργεί της ημέρες αυτές και μέχρι τα τέλη Μαΐου στο Art Cafe στην Κοζάνη. Πρόκειται για τη συλλογική κατασκευών και ζωγραφικής του ερασιτέχνη καλλιτέχνη Δημήτρη Δάλλα, που στο διάστημα που λειτουργεί έχει συναντήσει την αποδοχή του κόσμου στην ιδιότυπη αυτή τέχνη.Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά μια άκρως ενδιαφέρουσα θεματική έκθεση με αντικείμενο τα πουλιά. Στις κατασκευές εκτός από μεμονωμένα πτηνά απεικονίζονται πουλιά στη φύση, καθώς και δέντρα, σε διάφορες απεικονίσεις και διάφορους χρωματισμούς. Όπως είναι γνωστό origami ονομάζεται η τεχνική του διπλώματος χαρτιού για κατασκευές. Ξεκίνησε από την Κίνα τον πρώτο αιώνα από όπου και εξαπλώθηκε τον 6ο αιώνα από μοναχούς βουδιστές στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες δίπλωναν το χαρτί φτιάχνοντας δώρα και απασχολώντας τα παιδιά τις βροχερές μέρες που έπρεπε να μένουν στο σπίτι. Έτσι το δίπλωμα του χαρτιού έγινε παράδοση και μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά φτάνοντας ως τις μέρες μας.
Ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στην τεχνική αυτή, που με αγάπη, προσήλωση και μεράκι εφαρμόζει χρόνια τώρα ο Δημήτρης Δάλλας, συμμετέχοντας μάλιστα και σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Κοζάνη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.
Εργαστήριο origami στην Εικαστική Έκθεση

Ένα μικρό εργαστήριο εκμάθησης και κατασκευής origami πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον χώρο όπου λειτουργεί η 3η Εικαστική Έκθεση Κοζάνης, στα Κοίλα, παράλληλα με την Ανθοκομική Έκθεση και Ειδών Κήπου. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό σε αυτό το ιδιότυπο εργαστήριο κατασκευής origami και απόλυτα εναρμονισμένοι με το κλίμα της έκθεσης λουλουδιών, οι δεκάδες επίδοξοι ερασιτέχνες καλλιτέχνες έφτιαξαν λουλούδια από χαρτί τα οποία στόλισαν, έπειτα, σε μια ξερή γλάστρα, αποδίδοντας έτσι έναν ιδιότυπο συμβολισμό.

1 σχόλιο:

  1. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή