5.5.10

Ανθοκομική Έκθεση 2010Λιτά ήταν τα εγκαίνια της φετινής 5ης κατά σειρά Ανθοκομικής Έκθεσης και Ειδών Κήπου, που λειτουργεί στον αύλειο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, ταυτόχρονα με την 3η «Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Ν. Κοζάνης», στην οποία συμμετέχουν ντόπιοι καλλιτέχνες από τον Νομό Κοζάνης.Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της μετά της 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ δυο ώρες αργότερα τελέστηκαν τα λιτά εγκαίνια, παρουσία των διοργανωτών του προέδρου του Εκθεσιακού Κέντρου Παναγιώτη Αποστολίδη και του προέδρου του ΕΒΕ Χρήστου Σάββα, αλλά και εκπροσώπων φορέων όπως οι αντινομάρχες Γιάννης Σόκουτης και Παναγιώτα Ορφανίδου, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκε και η επιχειρηματική αποστολή από το Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας.


Να σημειωθεί πως οι ξένοι επιχειρηματίες επισκέπτονται το Νομό Κοζάνης με πρωτοβουλία της Ν.Α. και του Επιμελητηρίου Κοζάνης, καθώς και την Τεχνική Στήριξη του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής και τις επαφές με επιχειρηματίες.

Στην έναρξη των εγκαινίων οι διοργανωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων τριών εργαζομένων στην τράπεζα Marfin, ενώ αμέσως μετά ιερέας ευλόγησε την έκθεση, ενώ οι διοργανωτές απέφυγαν τις ομιλίες, σε ένδειξη πένθους. Ο πρόεδρος του Εκθεσιακού κ. Αποστολίδης, μιλώντας στον «Π.Λ.» αναφερόμενος στην έκθεση επεσήμανε πως «αποτελεί ένα από τα πλέων δυναμικά μέσα προβολής και προώθησης των επιχειρήσεων.


Η φιλοσοφία αυτή, πιστεύουμε πως αποτελεί συνείδηση των παραγωγών και εμπόρων που βρίσκονται και φέτος εδώ. Άλλωστε, ο στόχος μας ως διοργανωτές, δεν είναι απαραίτητα ο ποσοτικός αριθμός των εκθετών, αλλά η αποτελεσματική προβολή των Τοπικών Επιχειρήσεων - ιδιαίτερα σε αυτή τη μεταβατική εποχή, που βρίσκετε η χώρα μας».

Φέτος η ανθοκομική έκθεση φιλοξενεί παραγωγούς και εμπόρους καλλωπιστικών φυτών και δενδρυλλίων, εμπόρους ειδών κηποτεχνίας, έπιπλα κήπου, υπηρεσίες κηποτεχνίας, κ.α., ενώ στο εικαστικό κομμάτι εκθέτονται έργα ζωγραφικής, κατασκευές από γυαλί και κερί, χειροποίητα κοσμήματα, κ.α.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα των διοργανωτών αναβλήθηκε και δεν παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, ωστόσο σήμερα, αύριο και μεθαύριο οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά. Ειδικότερα:

• -Παρασκευή 6/5/2010 και ώρες 18:00 – 20:00 – Ζωγραφική για παιδιά με θέμα «το περιβάλλον», υπό την καθοδήγηση έμπειρων ζωγράφων. Τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν στον Εκθεσιακό χώρο ενώ θα τους δοθούν δωράκια για την προσπάθεια τους.

• -Κυριακή 9/5/2010 – «Γιορτή της Μητέρας» και ώρες 18:30 – 20:00 – Ομάδα κλόουν θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς φίλους με ομαδικά παιχνίδια και στο τέλος θα διακοσμήσουν γλαστράκια , για δωρίσουν στις μητέρες τους.• Καθημερινά, τις απογευματινές ώρες, θα χορεύουν παραδοσιακά συγκροτήματα. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν τις παρακάτω ώρες: Παρασκευή 17:30 - 22:30, Σάββατο ως Κυριακή 10:30 – 22:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου